Milbemax

Vanaf  10,99

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: ,
 

Beschrijving

Milbemax ontworming 

Wat is Milbemax?

Milbemax is een ontwormmiddel dat geschikt is voor honden en katten om hartwormen te voorkomen en om infecties veroorzaakt door spoelwormen, haakwormen, longwormen en lintwormen te behandelen. De tabletten van Milbemax bevatten twee bestandsdelen die uw huisdier beschermt tegen wormen. Let wel op dat sommige wormen worden overgedragen door vlooien, dus behandel uw hond of kat ook tegen vlooien.

 

Waarvoor gebruiken we Milbemax?

Milbemax ontworming is ter preventie van hartworm infecties en ter behandeling en controle van zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen bij honden en ter behandeling en controle van spoelwormen, haakwormen en lintwormen bij honden.

Door zijn brede werking is dit middel zeer geschikt wanneer u met uw dier naar het buitenland wilt. Zo worden ze ook beschermd tegen de wormen die in Nederland voorkomen maar wel voorkomen in het buitenland.

De dosering

De dosering is in te delen in: Grote hond en kleine hond/puppy. Afhankelijk van het gewicht van uw hond kunt u de ontworming toedienen. Let op dit product is niet geschikt voor honden jonger dan 2 weken of met een gewicht van minder dan 500 gram.

Hieronder ziet u de juiste dosering voor uw hond

Kleine honden/puppy’sVolwassen honden 
0.5 – 1 kg½ tablet5 – 25 kg1 tablet 
1 – 5 kg1 tablet
15 – 50 kg2 tablet
5 – 10 kg2 tablet   

Inhoud

Dit product is te verkrijgen per doos. 1 doosje bevat 4 tabletten

 

Hoevaak moet ik ontwormen?

Ontwormen doen we 1x in de 3 maanden. Dus in totaal 4x per jaar. Voor puppy’s geldt echter een ander ontwormingschema. Dit omdat puppy’s veel vatbaarder zijn voor de invloeden van buitenaf. Deze wormen en eitjes kunnen een puppy ook meer schade aanrichten. De wormen bellenmeren hierdoor de groei van de jonge pup. Voor puppy’s houden we het volgende ontwormschema aan:

Wij raden aan uw puppy te ontwormen op een leeftijd van:

  • 2 weken
  • 4 weken
  • 6 weken
  • 8 weken
  • 3 maanden
  • 4 maanden
  • 5 maanden
  • 6 maanden

Hierna kunt u het reguliere schema aanhouden. Dit betekend dat je ze na een leeftijd van een half jaar 4x per jaar hoeft te ontwormen.

 

Extra informatie

Variant

Grote hond, Kleine hond/puppy